sunnuntaina, kesäkuuta 19, 2011

Kylmäsavulohiboston

Tämä suolainen bostonkakku on saavuttanut suuren suosion sekä perheemme että vieraidemme keskuudessa, joten Pirkasta löytynyt kalaversio pääsi testiin heti ohjeen löydettyämme. Loistava ohje tämäkin!
Taikina
5 dl vettä
1 ps (11 g) kuivahiivaa
1 tl suolaa
11-12 dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä

Täyte
180 g katkarapuja (pakaste)
1 pkt (150 g) kylmäsavu- tai graavikirjolohta
1 nippu (50 g) tilliä - meille riitti alle puolikas nippu
1 prk (120 g) smetanaa
mustapippuria

Pinnalle
munaa
unikonsiemeniä
tilliä

Lämmitä vesi noin 42 asteiseksi. Lisää joukkoon pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva, suola ja öljy. Alusta loput jauhot taikinaan vähitellen siten, että taikina jää pehmeäksi. Anna kohota lämpimässä noin 1/2 tuntia.

Sulata ja valuta katkaravuista ylimääräinen neste pois siivilässä kevyesti puristamalla. Suikaloi kalaviipaleet ja hienonna tilli.

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä taikinan päälle smetana ja ripottele tasaisesti tilli, katkaravut ja kalasuikaleet. Mausta mustapippurilla.

Rullaa taikina, leikkaa rulla tasakokoisiksi paloiksi ja asettele palat voideltuun, tasapohjaiseen kakkuvuokaan leikattu reuna ylöspäin. Anna kohota hyvin. Voitele pinta munalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 30-45 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassaan ja irrota halutessasi ennen tarjoilua ja koristele tillillä.

Ei kommentteja: