maanantaina, elokuuta 15, 2011

Vaniljatäytteinen daimsuklaakakku

Voi mahdotonta, miten hyvää kakku voi ollakaan. Tämä Elämä makeaksi -blogista löytynyt suklaapizzaksi nimetty kakkuohje oli varsinainen löytö. Pohja
2 munaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
(1-2 tl pikakahvijauhetta)
1 rkl kaakaojauhetta
50 g voita

Täyte
5 dl vettä
2 dl vaniljakreemijauhetta
100 g valkosuklaata

Päälle
200 g Daim-suklaata
1 dl kuohukermaa
1 pss Daim-rakeita

Vaahdota kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa massan joukkoon. Lisää lopuksi varovasti sekoittaen sulatettu voi. Paista pohja leivinpaperilla vuoratun halkaisijaltaan 28 cm:n piirakka- tai irtopohjavuoassa uunin alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Kumoa hieman jäähtynyt pohja ja halkaise se varovasti kahteen osaan.

Valmista täyte vatkaamalla kylmään veteen vaniljakreemijauhe. Sekoita joukkoon sulatettu valkosuklaa. Levitä pohjan päälle noin puolet täytteestä, nosta toinen levy päälle ja levitä sille loppu täyte. Nosta pakastimeen kuorrutteen valmistamisen ajaksi.

Laita kuohukerma kattilaan ja lisää joukkoon paloiteltu Daim-suklaalevy. Anna suklaan sulaa ja sekoita seosta varovasti. Ripota Daim-rakeet kakun päälle ja kaada kuorrute pinnalle. Saat leikattua kakusta siistit palat, kun annat kakun kohmettua kunnolla pakastimessa.

4 kommenttia:

Katarina kirjoitti...

Näyttää ja kuulostaa todellla herkulliselta!

Marjut kirjoitti...

Aivan ihanan kuuloinen resepti! Tämä on seuraava kakkuprojektini:)

Heidi kirjoitti...

Aijai, kun kuulostaa (ja näyttää!) hyvälle! Tämä menee ehdottomasti kokeiluun heti kun pääsen muuttolaatikoista eroon ja uuteen keittiöön :)

Anonyymi kirjoitti...

Voiko tätä pakastaa?