tiistaina, toukokuuta 04, 2010

Suolainen bostonkakku

Erilaiset kierretyt, rullatut, täytetyt ja taitellut suolaiset leipomukset ovat olleet kovasti mieleemme. Vihdoinkin saimme aikaiseksi kokeilla jo ajat sitten Ruokaohjeita ja herkkuja à la Marie -blogista tulostettua suolaisen bostonkakun ohjetta. Todella loistava ohje! Tarjosimme tätä kahvipöydässä suolaisena palana ja vaikka hieman epäilin sen soveltuvuutta kahvipöytään, se toimi ja hävisikin melkein kokonaan nelihenkisen nälkäisen seurueen suihin.

Taikina
3 dl maitoa
11 g kuivahiivaa (tai 25 g tuorehiivaa)
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 dl grahamjauhoja
4-5 dl vehnäjauhoja
½ dl siemeniä, esimerkiksi auringonkukan- tai pinjansiemeniä
½ dl öljyä

Täyte
125 g pekonikuutioita
noin 10 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä tai noin 3 rkl valmiiksi pilkottuja
200 g fetajuustoa
3 rkl pestoa
3 dl juustoraastetta, esimerkiksi emmentalia


Voiteluun
1 muna
½ dl juustoraastetta
hieman siemeniä

Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon sokeri, suola, öljy ja siemenet. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja lisää jauhot vähitellen taikinaan vaivaten taikinaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta.

Anna taikinan kohota liinan alla noin tunti. Vaivaa taikina ja kauli pellin kokoiseksi levyksi. Paista pekonikuutiot pannulla rapeaksi. Levitä täytteet kaulitulle taikinalle, kääri napakalle rullalle ja leikkaa kahdeksaan osaan.

Asettele rullapalat tasaisesti voideltuun halkaisijaltaan noin 24-26 cm:een irtopohjavuokaan leikattu reuna ylöspäin. Kohota vielä noin 40 minuuttia. Voitele munalla, ripottele pintaan juustoraastetta ja siemeniä. Paista 175 asteessa noin 35 minuuttia.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tästä reseptistä :)
Olen tällainen ikiaikainen bostonkakkufani ja tämä suolainen versio oli huippulöydös.