maanantaina, toukokuuta 23, 2011

Mangohyydykekakku

Tämä mangohyydykekakun ohje on kulkenut suvussamme jo taloudesta toiseen ja laitetaan se nyt myös tänne talteen ja jakoon, sillä kakku on todella herkullista. Kuva on pikaisesti koristellusta pääsiäiskakustamme, eikä se lainkaan edusta viimeistellyn näköistä kakkua.

Pohja
200 g digestive-keksejä
50 g voita

Täyte
2 dl vispikermaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 dl piimää
1/2 dl sitruunamehua
6 liivatetta

Päälle
2 prk mangososetta (esim. Piltti)

Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle.

Laita täytettä varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon sokerit ja piimä. Purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä ja sulata ne kiehuvaan sitruunamehuun. Sekoita hieman jäähtynyt liivateseos piimä-kermaseokseen ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan.

Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mieluiten yön yli. Levitä hyytyneen kakun pinnalle mangosose, irrota kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja: