maanantaina, kesäkuuta 20, 2011

Toffeinen suklaakakku

Viime aikoina olemme löytäneet toinen toistaan herkullisempia kakkuohjeita. Tämä Dr. Oetkerin ohjetta soveltaen tehty kakku toimi Limen synttärikakkuna. Alkuperäisestä ohjeesta puuttui kohta, jossa kerrottiin taloussuklaan lisäämisestä taikinaan, mutta alla ohje siten kuin me sen teimme.
Pohja
100 g margariinia
200 g taloussuklaata
4 munaa
2 dl sokeria
4 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Kostutus
1 dl maitokahvia/maitoa

Täyte ja kuorrutus
2 dl vispikermaa
toffeekastiketta
100 g mantelikrokanttisuklaata (esim. 2 Daim-patukkaa)

Sulata kattilasa margariini ja suklaa. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi ja sekoita vaahdon joukkoon jäähdytetty margariini-suklaaseos.

Sekoita kuivat aineet keskenään siivilöimällä kaakaojauhe vehnäjauhojen sekaan ja lisäämällä joukkoon leivinjauhe. Lisää jauhot kevyesti nostellen taikinan sekaan.

Kaada taikina
voideltuun ja korppujauhotettuun halkaisijaltaan 24 cm:n vuokaan ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.

Irrota kakku vuoasta hieman jäähtyneenä ja leikkaa kakku kahteen osaan. Laita toinen kakkulevy tarjoilulautaselle ja kostuta kakkulevy maitokahvilla/maidolla. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja mausta vaahto makusi mukaan sokerilla. Levitä puolet kermavaahdosta kakkulevyn päälle ja pursota päälle toffeekastiketta. Rouhi mantelikrokanttisuklaa pieniksi paloiksi ja lisää puolet rouheesta toffeekastikkeen päälle. Nosta toinen kakkulevy täytteen päälle ja kostuta se. Viimeistele kakku kermavaahdolla, toffeekastikkeella ja ripottele päälle mantelikrokanttisuklaamuruja.

Ei kommentteja: