maanantaina, elokuuta 01, 2011

Välimerenpiiras

Vauva-lehti 5/2008 on ollut jo kauan jemmassa siinä olevien hyvien reseptien vuoksi. Välimeren piirakka ainakin osoitti, että lehteä on ollut syytä säilyttää.
Pohja
250 g margariinia
4½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
2 rkl kylmää vettä

Täyte
300 g pakastepinattia - meillä vain 150 g, mutta hyvää tuli näinkin
1 sipuli
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
½-1 tl mustapippuria
½ tl muskottipähkinäjahetta
2 munaa
4 dl kermaa
12 kirsikkatomaattia
200 g fetajuustokuutioita
1/2 dl pinjansiemeniä

Valmista takina nyppimällä tai monitoimikoneella margariini, jauhot ja suola tasaiseksi muruseokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa noin 30 minuuttia.

Täytettä varten sulata pinaatti ja valuta ylimääräinen neste pois. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipuli. Lisää pinaatti ja paista, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut pois. Mausta seos suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä.

Vatkaa kananmunat ja kerma tasaiseksi seokseksi. Halkaise kirsikkatomaatit ja valuta fetajuustokuutiot. Ota taikina jääkaapista ja anna lämmetä hetken. Kauli leivinpaperin pällä uunipellin kokoiseksi levyksi ja aseta sitten taikina levinpapereineen pellille. Levitä pinaatti-sipuliseos pohjalle, ripottele päälle tomaatinpuolikkaat ja juustokuutiot, ja kaada lopuksi kerma-munaseos piiraan päälle. Viimeistele pinta siemenillä. Kypsennä uunin alaosassa 200 asteessa noin 40 minuutin ajan.

1 kommentti:

Linnea / kujerruksia kirjoitti...

Hyvää tuli, kiitos ohjeesta!