maanantaina, heinäkuuta 18, 2011

Omenajuustokakku

Juustokakut kun ovat intohimomme, emme voineet vastustaa kiusausta tehdä Jauhot suussa -blogissa postattua omenaista juustokakkua.

Pohja
200 g digestive-keksejä
75 g voita
1/2 dl sokeria - jätimme pois

Hienonna keksit. Sulata voi ja lisää (sokerin kanssa) keksimurun joukkoon. Painele muruseos tiiviisti halkaisijaltaan 22 cm:n vuoan pohjalle ja paista 150°C:ssa 12 minuuttia.

Täyte
40 g voita
1 dl sokeria
3 omenaa
1 tl kanelia
400 g ranskankermaa
350 g maitorahkaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl maizenaa
3 munaa
1/2 sitruuna - meillä loraus sitruunamehua
1/2 lime - emme laittaneet

Kuori ja paloittele omenat. Sulata voi pannulla, lisää sokeri ja omenapalat ja paista kunnes pehmeitä. Lisää lopuksi kaneli ja anna jäähtyä.

Sekoita yhteen ranskankerma ja rahka. Lisää joukkoon sokeri, vaniljasokeri, maizena ja kananmunat. Raasta puolikkaan sitruunan ja limen kuoret ja lisää joukkoon tai vaihtoehtoisesti lisää joukkoon loraus sitruunan ja/tai limen mehua. Kaada täyte paistetun pohjan päälle ja levitä sen päälle omenanpalat tasaisesti. Paista 150°C:ssa 1h 15 minuuttia.

Anna jäähtyä ja laita yöksi jääkaappiin. Seuraavana päivänä irrota kakku vuoasta ja koristele halutessasi.

1 kommentti:

Hovkonditorn kirjoitti...

Nam, näyttää herkulliselta!