lauantaina, elokuuta 08, 2009

Mustikka-vaahterasiirappijuustokakku

Uusi blogituttavuutemme Lunni leipoo esitteli jokin aika sitten houkuttelevan vaahterasiirappisen mustikkajuustokakun. Meillä on ollut jo jonkin aikaa käynnissä juustokakkuvillitys ja se koskee nimenomaan uunissa paistettavia juustokakkuja. Tämä ohje tarjosi myös hyvän keinon käyttää vaahterasiirappi loppuun ennen "parasta ennen" -päiväystä. Selvisipä googlettamalla sekin, että maitorahka on juustoasetuksen mukaan tuorejuustoa. Ei tarvitse enää ihmetellä, miksi erilaiset lähteet käyttävät juustokakkunimitystä kakuista, joihin ei varsinaista tuorejuustoa tule lainkaan. Jos siis pidät juustokakuista, katso myös nämä:
Pohja
90 g eli noin 7 kpl Digestive-keksejä
45 g margariinia

Täyte
400 g tuorejuustoa
1 dl vaahterasiirappia
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl perunajauhoja
3 munaa
100 g mustikoita

Murenna keksit, lisää niiden joukkoon pehmennyt margariini ja sekoita tasaiseksi. Vuoraa halkaisijaltaan noin 20 cm:n irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksiseos tasaisesti pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan.

Sekoita kulhossa tuorejuusto, vaahterasiirappi, sokerit ja perunajauhot tasaiseksi seokseksi. Sekoita sitten joukkoon munat yksi kerrallaan. Sekoita lopuksi joukkoon mustikat ja kääntele varovaisesti niin, että mustikoista irtoaa hieman väriä. Kaada täyte pohjan päälle ja paista 160 asteessa noin tunti.

1 kommentti:

Kajsa kirjoitti...

Oli muuten hyvää! Sen verran modasin, että marjoiksi laitoin mustia ja valkoisia viinimarjoja. Siirappina käytin ruokosokerisiirappia. Hyvä käyttökohde mustille herukoille, joista en niin kamalasti välitä. Vinkkinä voin suositella myös Maku-lehden 3/09 sivulla 5 olevaa "Kesän paras juustokakku". Käytin marjoina siinäkin mustia herukoita. Valitettavasti sitä löytynyt vielä Maku-lehden resepteistä.