
100 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
500 g rahkaa
3 munaa
1 sitruunan raastettu kuori
1/2 dl sitruunamehua
2 rkl perunajauhoja
3/4 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 dl vispikermaa
1 1/2 dl Marianne Crush -rouhetta
Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää joukkoon muna vatkaten ja lisää lopuksi keskenään sekoitetut jauhot. Levitä taikina jauhotetun käden avulla voidellun noin 25 cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Sekoita täytteen aineksista rahka, munat, sitruunan kuoriraaste ja mehu tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuiva-aineet. Vaahdota kerma ja lisää seokseen. Sekoita lopuksi joukkoon Marianne Crush. Kaada täyte jääkaapista otettuun vuokaan ja paista torttua 175 asteessa uunin alatasolla 50-60 minuuttia. Anna tortun jäähtyä vuoassa ja tarjoa se mieluiten jääkaappikylmänä. Koristele halutessasi Marianne Crush -rouheella.

3 kommenttia:
Vaikuttaapa hyvältä.
kääks, taas on testattava tätäkin, se vadelma-rahkatorttu oli namia mustikkaversiona tosin, kun ei ollut vadelmia. En ollut aiemmin lisäillyt kermaviiliä vielä pinnalle, kiva niksi!
Minna, mukava kuulla, että mustikat toimivat myös hyvin vadelma-rahkatorttuohjeessa. Täytyypä joku kerta kokeilla.
Lähetä kommentti