perjantaina, maaliskuuta 28, 2008

Valkosuklaajuustokakku

Limen vanhemmat saivat pääsiäistervehdyksenä valkosuklaisen juustokakun, joka keräsi kehuja niin suvulta kuin vierailta. Juustokakkujen ystävien kannattaa kokeilla tätä täyteläistä valkosuklaan sävyttämää juustokakkua. Kakku muotoutui Leivontaherkut-kansion ohjeen pohjalta pohjaohjetta ainoastaan hieman soveltaen.

Pohja
12 dominokeksiä täytteineen
1/2 dl juoksevaa margariinia tai rasvaa sulatettuna

Täyte
300 g valkosuklaata
600 g tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 keltuaista
1 muna

Murenna keksit, lisää niiden joukkoon rasva ja sekoita tasaiseksi. Vuoraa halkaisijaltaan noin 20 cm:n irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksiseos tasaiseksi pohjaksi.

Sulata valkosuklaa ja sekoita sulaneen suklaan joukkoon tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita keltuaiset ja muna keskenään ja lisää seos suklaaseokseen. Kaada täyte vuokaan. Paista kakkua 150 asteessa uunin alaosassa noin 45 minuuttia. Tarjoa kakku täysin jäähtyneenä tai jääkaappikylmänä.

2 kommenttia:

Reija kirjoitti...

Aivan pakko kokeilla viikonloppuna!! Kuola valuu jo kkuvan katsomisesta!!!

Anonyymi kirjoitti...

Mulla tosta tuli hurjan makeeta kun kokeilin. Mistäköhän vois johtua...?