keskiviikkona, tammikuuta 16, 2008

Vadelmainen valkosuklaajuustokakku

Wienin reissulla saimme Starbucksin kahvilassa niin hyvää juustokakkua, että taisi olla jopa elämämme paras juustokakku. Olemme etsiskelleet ohjetta samanmoiselta vaikuttavaan kakkuun ja Polkkapossun juustokakun kokeileminen oli ensimmäinen yritys tehdä itse yhtä loistavan makuista vadelmaista valkosuklaajuustokakkua. Vaikka kakusta tuli todella hyvää ja se kävi hyvin kaupaksi illallisvieraille, ei se mielestämme ihan yltänyt Starbucksin tarjoileman tasolle.

Olemme todella iloisia, mikäli sinulla on kyseisen kahvilaketjun vadelmaisen juustokakun resepti tai joku muu loistava juustokakun ohje ja jakaisit sen meidän kanssa.

Kastike
200 g pakastevadelmia
½ dl vettä
3 rkl sokeria

Valmista alkajaisiksi kastike kiehauttamalla kattilassa vadelmat, vesi ja sokeri. Painele kastike lusikalla siivilän läpi, jotta kastikkeeseen ei mene siemeniä.

Pohja
200 g suklaakeksejä
80 g voita sulatettuna

Täyte
1 3/4 dl kermaa
260 g valkosuklaata
500 g ricottajuustoa
1 dl sokeria
3 munaa
muutama tippa vaniljaesanssia

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat.
Sekoita voisula murskattujen suklaakeksien sekaan ja painele seos vuoan pohjalle.

Kuumenna kerma vesihauteeseessa ja lisää joukkoon suklaa pienissä erissä sekoitellen. Sekoita keskenään ricottajuusto ja sokeri ja lisää sitten joukkoon kananmunat yksi kerrallaan sekoittaen. Mausta muutamalla tipalla vaniljaesanssia. Sekoita kerma-suklaaseos juustoseokseen.

Kaada puolet täytteestä
pohjan päälle ja valuta sitten päälle muutama ruokalusikallinen vadelmakastiketta. Kaada loput täytteestä vuokaan ja lisää päälle taas muutama ruokalusikallinen kastiketta. Vedä veitsenkärjellä haluamiasi kuvioita kakun pintaan.

Paista 170 asteessa uunin alaosassa noin tunti. Anna kakun jäähtyä täysin ennen vuoasta irrottamista. Nauti jääkaappikylmänä lopun vadelmakastikkeen kanssa.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Maistoin samaista kakkua Berliinissä, oli kyllä aika täyteläisen makuista! Kahvikin oli ihan omaa luokkaansa, vielä kun sen ehti nauttia lokakuussa ulkona. Eipä ole tullut kotona tehtyä juustokakkua...

Anonyymi kirjoitti...

http://allrecipes.com/Recipe/White-Chocolate-Raspberry-Cheesecake/Detail.aspx
try this?

Anonyymi kirjoitti...

http://allrecipes.com/Recipe/
White-Chocolate
-Raspberry-Cheesecake/
Detail.aspx

Kaikki siis putkeen, sorry, ei tainnut tulla äsken kokonaan.

Pippuri kirjoitti...

Sohvi, kakku oli kyllä tosiaan sen verran täyteläistä, että yksi pala riitti hyvin tyydyttämään kahvihetken makeanhimon. :)

Anonyymi, kiitos linkistä! Otamme ohjeen kokeiltavien listalle.

Anonyymi kirjoitti...

Hei. Tässä yksi tosi hyvä, tosin vadelmat ja valkosuklaat on lisättävä oman mielen mukaan... Joskus 10 v sitten olen löytänyt tämän Anna -lehden ruokakortista

Juustokakku

Pohja:
14 Digestive –keksiä
½ dl sokeria
1 ½ tl kanelia
60 g sulatettua voita

Täyte:
250 g Philadelphia- tai esim. Hovi-tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 munaa
1 rkl vehnäjauhoa
1 tl vanilliinisokeria
½ sitruunan mehua

Kuorrutus:
1 dl crème fraichea

Tarjolle:
marjoja, hedelmiä

Voitele kakkuvuoka. Murenna keksit ja sekoita joukkoon sokeri, kaneli ja sulatettu rasva. Painele keksiseos vuoan pohjalle.
Sekoita juusto ja sokeri. Erota kananmunien keltuaiset valkuaisista ja sekoita keltuaiset juustoseokseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Lisää jauhot, vanilliinisokeri ja viimeiseksi vatkatut valkuaiset juustoseokseen.
Kaada seos kakkuvuokaan ja paista uunissa 175*C n. 50 min.
Kaada crème fraiche jäähtyneen kakun päälle. Kakku maistuu parhaimmalta kylmänä.
Kakun voi pakastaa, ota sulamaan n. puoli tuntia ennen tarjoilua.

Pippuri kirjoitti...

Salli, kiitos ohjeesta! Tätäkin tulemme ihan varmasti kokeilemaan.