perjantaina, heinäkuuta 13, 2007

Pappa Gennaron punaiset calzonet

Nämä(kin) Jamien perusleipätaikinaan pohjautuvat calzonet olivat mainio makupala, vaikkakaan ulkonäöllisesti ne eivät saaneet läheskään yhtä houkuttelevaa pintaa kuin Alastoman kokin onnenpäivissä.


Valmista ensin mozzarellainen munakoiso-kesäkurpitsa-tomaattitäyte

oliiviöljyä
1 sipuli silputtuna
3 valkosipulinkynttä ohuina viipaleina
1 munakoiso pieninä kuutioina
3 kesäkurpitsaa pieninä kuutioina
2 tlk (á 400 g) säilöttyä tomaattia
2 kourallista tuoretta basilikaa
1 pallo mozzarellaa
suolaa
mustapippuria

Kuumenna isossa kattilassa vähän oliiviöljyä. Ruskista oliiviöljyssä sipuleja ja munakoisoja noin 4 minuuttia ja lisää sitten joukkoon kesäkurpitsat. Kypennä seosta noin 5 minuuttia ja lisää sitten joukkoon tomaatit. Kuumenna kiehuvaksi, vähennä sitten lämpöä ja anna hautua välillä sekoittaen noin 1 tunti eli kunnes seos sakenee. Ota kattila lämmöltä, mausta suolalla ja pippurilla ja anna jäähtyä. Lisää lopuksi silputtu basilika ja mozzarellapaloja.

Täytteen hautuessa valmista taikina.

Leipätaikina

30 g hiivaa
2 rkl hunajaa (tai sokeria)
6 dl lämmintä vettä
1 kg (15-16 dl) puolikarkeita vehnäjauhoja
2 rkl merisuolaa

Liuota hiiva ja hunaja 3 dl lämmintä vettä. Lisää suola ja vaivaa taikinaan jauhot ja loput vedestä. Anna taikinan kohota 40 minuuttia.

Jaa taikina 16 palaksi (vaikkakin Jamie ohjeistaa jakamaan 8 palaksi, jolloin calzoneista tulee todella reilun kokoisia) ja pyörittele jokainen jauhotetuksi palloksi. Kauli jokainen pallo noin puolen sentin paksuiseksi kiekoksi ja siirrä pellille leivinpaperin päälle. Pane reilu ruokalusikallinen täytettä keskelle, voitele reunat tilkalla vettä, taita puoliympyröiksi ja painele reunat tiivisti kiinni. Anna leipien levähtää noin 5 minuuttia ja leikkaa sitten viillot leipien pintaan, jotta täyte pääsee kuplimaan. Paista uunissa 180 asteessa 20 minuuttia. Tarjoa jäähtyneinä.


Ei kommentteja: