Tällä kertaa käytimme Jamie Oliverin perusleipätaikinaa pohjana rosmariinirypälecalzoneille. Aivan loistava keksintö leipätaikinalle!
Huomasimme, että Jamien eri kirjoissa on hieman erilaisia ohjeita perusleipätaikinalle. Tämänkertainen ohje on kirjasta Jamien keittiössä.
Perusleipätaikina
50 g hiivaa
2 rkl hunajaa tai sokeria
6 dl lämmintä vettä
1 kg (15-16 dl) puolikarkeita vehnäjauhoja
1 rkl suolaa
Liuota hiiva ja hunaja tai sokeri 3 dl lämmintä vettä. Lisää suola ja vaivaa taikinaan jauhot ja loput vedestä. Anna taikinan kohota 40 minuuttia.
Rosmariinirypälecalzonet
1 annos perusleipätaikinaa
500 g kivettömiä viinirypäleitä puolitettuina
1/2 tl kanelia
3 tuoretta rosmariininoksaa (nypi lehdet)
1 pieni viinilasillinen vin santoa tai makeaa valkoviiniä
3/4 dl sokeria
1 kourallinen pinjansiemeniä kevyesti paahdettuina
oliiviöljyä
Sekoita rypäleet, kaneli, rosmariini, viini, sokeri ja pinjansiemenet kulhossa ja anna seoksen maustua sen aikaa kun taikina kohoaa.
Jaa taikina kahteen osaan ja kauli kumpikin puoli jauhotetulla alustalla noin 1 cm:n paksuiseksi levyksi. Ota muotilla (halkaisija noin 15 cm) taikinasta pyörylöitä. Pane jokaiselle pyörylälle vajaa ruokalusikallinen täytettä ja taita kahtia. Nipistä reunat kiinni niin, että niihin ei jää yhtään koloa. Valele calzoneille oliiviöljyä ja paista uunissa 180 asteessa noin 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti