lauantaina, heinäkuuta 14, 2007

Joulun tuoksua kesäiseen iltaan - appelsiini-mascarpone-maustekakku

Jääkaappiimme oli kulkeutunut purkillinen mascarponea ja pohdimme, mitä voisimme siitä tehdä. Päädyimme Maku-lehden ohjeistamaan appelsiinilla ja mascarponella höystettyyn maustekakkuun. Eikä ollut lainkaan huono valinta.


Pohja
125 g voita tai margariinia
1 dl fariinisokeria
1/2 dl siirappia
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
1/2 tl maustepippuria tai neilikkaa
1 tl leivinjauhetta
70 g sokeroituja appelsiinikuoripaloja
1 rkl appelsiinikuoriraastetta

Kuorrutus
2 keltuaista
3/4 dl tomusokeria
250 g mascarponea tai maustamatonta tuorejuustoa
1 tl appelsiinikuoriraastetta
1 rkl Galliano-likööriä tai appelsiinimehua

Kostutus
1 appelsiinin mehu (1 3/4 dl)
(1 rkl Galliano-likööriä)

Väliin ja pinnalle
2 appelsiinia

Vatkaa pehmeä rasva, fariinisokeri ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita jauhot, mausteet ja appelsiinikuoripalat keskenään. Lisää vaahtoon jauhoseos ja hyvin pestystä appelsiinista raastettu kuori. Kaada taikina leivinpaperoituun 25x35 cm:n uunivuokaan. Paista 175 asteeseessa noin 25 minuuttia. Jäähdytä.

Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon juusto edelleen vatkaten. Mausta seos appelsiininkuoriraasteella ja liköörillä/appelsiinimehulla.

Jaa kakkulevy pitkittäin kahteen osaan ja kostuta palat (liköörillä maustetulla) appelsiinimehulla. Leikkaa kuoritut appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi. Levitä puolet tuorejuustotäytteestä ja appelsiinilohkoista kakkulevylle, paina toinen levy päälle ja peitä pinta kuorrutuksella. Koristele lopuilla appelsiinilohkoilla. Anna kakun maustua muutamia tunteja ennen tarjoilua.

Ei kommentteja: