perjantaina, tammikuuta 01, 2010

Luumuviineripitkot

Vaikka vuosi on jo vaihtunut, palaamme toviksi jouluisiin makuihin Ruokamaailmasta löytyneen mukavan idean kera. Joulutorttuja ei kannata välttämättä aina tehdä perinteisessä muodossa, vaan myös tämä pitkomainen tapa on mukavaa vaihtelua.

(3 pitkoa)

6 lehtitaikinalevyä
noin 1,5 dl luumumarmeladia

Voiteluun
1 muna

Koristeeksi
valmista valkoista sokerikuorrutetta tai vesi-tomusokeriseosta
tomusokeria

Sulata taikinalevyt. Nosta leivinpaperoidulle uunipellille kaksi levyä kerrallaan pituussuunnassa peräkkäin. Painele ne liitoskohdasta yhteen.

Vedä taikinalevypitkojen reunaan viillot, noin sentin päästä reunoista. Levitä keskelle luumumarmeladi. Voitele reunat kevyesti munalla. Paista pitkoja 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Pursota jäähtyneiden pitkojen pinnalle sokerikuorrutetta ja siivilöi päälle tomusokeria.

***
Nautinnollista vuotta 2010!

1 kommentti:

Ebe kirjoitti...

Hauska idea ja sopii varsinkin isolle porukalle. Säästyy näpräämiseltä :D