perjantaina, tammikuuta 01, 2010

Makeaa suklaasta ja tuorejuustosta

On kaksi samantyylistä herkullista suklaa-tuorejuustokakkuohjetta, jotka on meillä odottanut postausta jo kauan ja joista on jäänyt kuvat ottamatta. Nämä ohjeet on kuitenkin laitettava tänne talteen ja ehdottomasti suosittelemme kaikkia suklaan ja tuorejuuston liitosta pitäviä kokeilemaan. Ensimmäisen ohje on peräisin Juhlattaren kakkublogista ja toisen Jauhot suussa -blogista.

Tuorejuustobrownieskakku

4 munaa
4 dl sokeria
200 g voita
250 g tummaa suklaata
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1/2 rkl pikakahvijauhetta

Täyte
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl tomusokeria
1 valkuainen

Vaahdota sokeri ja munat. Sulata voi ja suklaa kattilassa ja anna seoksen jäähtyä. Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja pikakahvijauhe keskenään. Lisää kuivat aineet ja voi-suklaaseos vaahtoon.

Kaada taikina halkaisijaltaan noin 30 cm:n irtopohjavuokaan.

Sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja valkuainen tasaiseksi. Lisää täyte taikinan päälle. Halutessasi voit marmoroida pinnan esimerkiksi veitsen kärjellä.

Paista 175 asteessa noin 50 min tai kunnes kakku on kypsää.

*******

Suklaa-tuorejuustokakku

200 g tummaa suklaata
200 g voita
3 munaa
3 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja

Täyte
400 g mascarponea tai maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl vaniljasokeria
1,5 dl tomusokeria
2 munaa

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää hieman jäähtynyt suklaa-voiseos vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Siivilöi vehnäjauhot taikinaan ja sekoita.

Sekoita täytteen ainekset keskenään.

Levitä 3/4 suklaataikinasta
halkaisijaltaan 26 cm:n irtopohjavuokaan. Levitä päälle juustotäyte ja lisää päällimmäiseksi loput suklaataikinasta. Tee taikinan pintaan veitsellä kuvioita. Paista uunin keskitasossa 175 asteessa noin 35-45 minuuttia tai kunnes kakku on kypsää.

Ei kommentteja: