maanantaina, tammikuuta 28, 2008

Minttukrokanttisuklaakakku

Vielä yksi viime lauantain illallisosasista on julkaisematta ja se on tämä minttukrokanttisuklaakakku, joka oli varsin herkullinen ja erityisen minttuinen päätös illalliselle. Kakku valmistettiin gluteenittomaksi. Pohjan voi tehdä myös nopeammin murskatuista Domino-kekseistä (noin 15 kpl), joiden joukkoon sekoitetaan noin 50 g sulatettua margariinia.

Pohja
2 munaa
1 dl sokeria
3 rkl perunajauhoa
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1/2 tl leivinjauhetta

Vuoraa halkaisijaltaan noin 24 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele sekä paperi että vuoan reunat kevyesti. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa.

Täyte
4 liivatelehteä
2 1/2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g minttukrokanttisuklaata
2 rkl maitoa

Liota liivatelehtiä noin 5 minuuttia kylmässä vedessä. Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto. Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja lisää joukkoon maito. Purista liivatelehdet vedestä pois ja sulata ne suklaaseen. Lisää suklaaseos vaahtoon ohuena nauhana samalla sekoittaen.

Hyydytä kakkua jääkaappissa vähintään neljä tuntia tai mielellään seuraavaan päivään. Irrota kakku veitseä apuna käyttäen vuoan reunoilta. Koristele kakku haluamallasi tavalla.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kävisiköhän tuon tuorejuuston tilalle vaikka rahka, mitäpä luulette? Minttukrokanttisuklaa on ihan parasta. Kakkunne näyttää taas kerran hyvältä, slurps.

Anonyymi kirjoitti...

Minttukrokanttisuklaa on todella paljon myös Limen mieleen. Kyllä se varmaan rahkallakin voisi toimia.