sunnuntaina, tammikuuta 20, 2008

Kikhernesalaatti

Lauantaina saimme vuoden toiset ruokavieraat. Salaattipuolta illallisella edusti kikhernesalaatti, joka yllätti positiivisesti ja oli mukavan erilainen kuin perinteisesti tekemämme salaatit, jotka pohjautuvat usein pastaan tai kanaan. Limepippurin aikana olemme käyttäneet kikherneitä ainoastaan hummukseen, mutta monia muitakin hyvältä vaikuttavia ohjeita kikherneistä löytyy.

2 rkl öljyä
1 rkl curryjauhetta
½ tl korianterijauhetta
½ tl kuminajauhetta
ripaus murskattuja sinapinsiemeniä
2 valkosipulinkynttä
2 salottisipulia

265 g säilöttyjä kikherneitä
1 3/4 dl kasvislientä
suolaa maun mukaan
pippuria maun mukaan

300 g bataattia
2 paprikaa
pieni nippu tuoreita yrttejä, esimerkiksi basilikaa

Kuumenna öljy kasarissa ja sekoita joukkoon kuivat mausteet. Lisää hienonnetut sipulit ja kuullota hetken aikaa. Lisää joukkoon kikherneet ja ruskista hetken aikaa ennen kuin lisäät joukkoon kasvisliemen. Kasvislientä tulee olla niin, että herneet peittyvät. Anna hautua noin 15 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Nosta kasari liedeltä ja anna vetäytyä kannen alla.

Kuori ja leikkaa bataatti noin 1,5 cm kuutioksi ja keitä kypsiksi eli noin 10 minuuttia. Huuhdo bataattikuutioita jääkylmällä vedellä, kunnes ne ovat jäähtyneet.

Viipaloi paprika neljään osaan ja paahda niitä kuori ylöspäin uunissa 200 asteessa, kunnes kuori on mustunut, jolloin se lähtee helposti irti. Käytä niitä jääkylmässä vedessä, kuori ja suikaloi. Sekoita salaatin ainekset keskenään ja lisää vielä lopuksi joukkoon tuoreita yrttejä.

Ei kommentteja: