perjantaina, tammikuuta 18, 2008

Kurkkusalaatti ja sipulimarmeladi

Delicard tarjoaa sivuillaan monia kokeilemisen arvoisia reseptejä. Kurkkusalaatti oli yksinkertainen, mutta maukas lisuke viime viikonlopun illallispöydässä. Samoin sipulimarmeladi, jota oli kokeiltava onnistuneen punasipulihillokkeen innoittamana.

Kurkkusalaatti

1/2 kurkkua
2 rkl hakattua tilliä
2 rkl öljyä
1/2 rkl viinietikkaa
suolaa
pippuria

Kuori kurkku, halkaise ja poista halutessasi siemenet ja kuutioi. Sekoita kulhossa kurkkukuutiot, tillihakkelus, öljy ja viinietikka. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua jääkaapissa esimerkiksi seuraavaan päivään.

Sipulimarmeladi

1 keltasipuli siivutettuna
1 punasipuli
siivutettuna
(1 purjo siivutettuna)
1 rkl voita
1 rkl viinietikkaa
1 rkl vettä
1 rkl juoksevaa hunajaa
suolaa
pippuria

Kuullota sipuliviipaleita pannulla voissa matalla lämmöllä niin, että ne pehmenevät. Jos käytät purjoa, lisää se ja jatka kuullottamista vielä hetki. Kaada joukkoon viinietikka ja vesi, anna kiehahtaa ja sekoita sitten joukkoon hunaja. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja: