tiistaina, lokakuuta 23, 2007

Valkosipulikeitto

Erilaiset projektit ovat nykyisin osa keittiökulttuuriamme. Aakkosleivonta taitaa olla projekteistamme tähän saakka pitkäjänteisin. Muutama viikko sitten toteutimme Jamien tapaan -viikonlopun ja totesimme homman toimivaksi, sillä liian usein olemme löytäneet itsemme selailemasta ruokakirjapinoja osaamatta päättää, mitä niistä kaikista lukemattomista toinen toistaan herkullisemmalta kuulostavista ohjeista haluaisimme tehdä. Tällä viikolla jokapäivä on Ruokatorstai.

Aloitimme viikon ruoalla, jonka vuoksi jouduimme jopa lisäämään uuden kategorian. Tämä selvästikin osoittaa sen, että keittoja ei valmistu kovinkaan usein liedellämme, mikä on harmi, sillä sosekeitot ovat usein niin maukkaita ja helppotekoisia. Samettisen pehmeä valkosipulikeitto oli hyvä aloitus tälle projektille.

4-5 annosta

2 kokonaista valkosipulia (noin 20 kynttä)
3 sipulia
7 jauhoista perunaa
2 rkl öljyä
1 l vettä
2 kanaliemikuutiota
1 prk (70 g) tomaattipyreetä
1/2 tl rosmariinia
suolaa

Kuori ja lohko valkosipulit, sipulit ja perunat. Kuumenna öljy katilassa, vähennä lämpöä ja kuullota valkosipulit ja sipulit pehmeiksi, mutta älä ruskista niitä. Lisää kiehuva vesi, liemikuutiot sekä perunalohkot. Mausta tomaattipyreellä ja rosmariinilla. Anna keiton kiehua noin puoli tuntia ja soseuta sauvasekoittimella.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa ja nayttaa hyvalta, taytyy kokeilla :)

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä resepti! Lisäsin vielä vähän kermaa ja koskenlaskija-juustoa, ja kyse oli kuulemma jo gorumet-tason keitosta :)