maanantaina, lokakuuta 22, 2007

Polentasconesit

Olemme jo muutamaan otteeseen todenneet polentasuurimot loistavaksi leivonnaisaineeksi. Tällä kertaa maissisuurimot löysivät tiensä polentasconeseihin. Sconesit eli teeleivät kohotetaan leivinjauheella ja ne ovat aivan loistava tapa valmistaa leipää nopeasti.

1 1/3 dl polentaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl hiivaleipäjauhoja
1 tl sokeria
2 mm suolaa
2 1/2 tl leivinjauhetta
1 muna
2 1/2 dl maitoa
1 1/2 rkl öljyä

Sekoita polentasuurimot, jauhot, sokeri, suola ja leivinjauhe keskenään. Sekoita toisessa kulhossa muna, maito ja öljy. Kaada seos kuivien ainesten joukkoon ja sekoita nopeasti taikina. Kumoa taikina leivinalustalle ja jaa se kahteen osaan. Taputtele molemmat palat pyöreäksi ja paksuksi levyksi pellillä leivinpaperin päällä. Paista leipiä 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Tarjoa sconesit mahdollisimman pian paistamisen jälkeen.

Ei kommentteja: