torstaina, lokakuuta 11, 2007

Puolivuotispäivän kunniaksi lime-suklaakakkua

Puoli vuotta on kulunut siitä, kun päätimme luoda oman ruokablogin ja samana päivänä blogi sai myös ensimmäisen postauksen. Olemme luvanneet kertoa blogissamme sekä arjen askareista että viikonlopun herkuista hyviä juomia unohtamatta. Tarkasteltaessa puolivuotista taivalta on todettava, että juomien postaus on jäänyt vähemmälle, vaikkakaan niiden nauttiminen ei niinkään. Leivontaa ja jälkiruokia keittiössämme on puolestaan tehty melko runsaasti.

On ollut hienoa huomata, että emme kirjoita ohjeita muistiin vain itseämme varten, joten kiitos kaikille tähänastisista reilusta 32 000 vierailusta! Toivottavasti voimme tarjota teille varttumisemme aikana lisää herkullisia makuelämyksiä ja toivottavasti saamme myös teiltä kommentteja ja uusia ideoita.

Puolivuotisjuhlan kunniaksi keittiössämme valmistui tänään mehukkaan kuohkea lime-suklaakakku. Limettisellä maulla aloitimme siis Limepippurin ja se maistuu nyt siis myös puolivuotispäivässä.

Lime-suklaakakku

3 munaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
3/4 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 mm suolaa
250 g maitorahkaa
1 limetin raastettu kuori

Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan noin 22 cm:n irtopohjavuoka. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja suola keskenään ja lisää seos varovasti käännellen vaahtoon. Lisää joukkoon maitorahka ja pestyn limetin hienoksi raastettu kuori. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 200 asteessa 15-20 minuuttia. Koristele jäähtynyt kakku esimerkiksi tomusokerilla ja limettiviipaleilla.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Mistähän tämä resepti on löytynyt kun etsin reseptiä jonka löysin netistä vuosia sitten sen ja tein sitä, onkohan se tämä sama niin miltä sivulta olet saanut tämän ohjeen?
Kiitos.