perjantaina, lokakuuta 12, 2007

Mannapuuroa sekahedelmäkiisselin kera

Emme ole pitkään aikaan tehneet puuroa, vaan olemme keskittyneet enemmänkin leipätehtailuun. Pippurilla kuitenkin alkoi puurohammasta kolottamaan niin kovasti, että Limen oli keiteltävä mannapuuroa ja sekahedelmäkiisseliä. Sekahedelmäkiisseli mielletään ehkä perinteisimmin jouluun kuuluvaksi jälkiruoaksi, mutta se on loistava kaveri puurolle koska vain.

Mannapuuro

1 l maitoa
1 1/2 dl mannasuurimoita
3/4-1 tl suolaa

Kuumenna maito kattilassa kiehuvaksi ja vatkaa mannasuurimot vähitellen joukkoon. Keitä puuroa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja tarjoa esimerkiksi sekahedemäkiisselin kanssa.

Sekahedelmäkiisseli

250 g kuivattuja sekahedelmiä
9 dl vettä
3 rkl sokeria
3 rkl perunajauhoja + 1/2 dl vettä

Keitä huuhdeltuja hedelmiä sokerilla maustetussa vedessä, kunnes ne pehmenevät ja hieman hajoavat. Voit myös liottaa hedelmiä kylmässä vedessä hetken ennen keittämistä. Nosta kattila pois levyltä ja suurusta kiisseli kylmään veteen sekoitetuilla perunajauhoilla valuttaen se joukkoon ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Nosta kattila takaisin levylle ja anna kiisselin pulpahtaa. Kaada kiisseli tarjoiluastiaan jäähtymään.

Ei kommentteja: