lauantaina, lokakuuta 20, 2007

Paahdettuja kasviksia kermaisen porsaan kera

Bataatti-innostuksemme jatkuu yhä ja tällä kertaa tuota usein perunan sukulaiseksi luultua makeaperunaa nautittiin kermaisen possukastikkeen kera. Bataatti, kuten perunakin, on peräisin Etelä-Amerikan Perusta, mutta kasvit eivät ole kuitenkaan sukua toisilleen. Bataattia käytetään ruoanvalmistuksessa kuitenkin usein perunan tavoin. Wikipedia tarjoaa lisää tietoa bataatista ja Polkkapossulta löytyy loistavia vinkkejä bataattiruokiin. Helppo ja yksinkertainen ruoka syntyy uunissa paahdetuista kasviksista ja kermassa haudutetusta lihasta.

Paahdetut kasvikset

1 kesäkurpitsa
1 bataatti
öljyä
suolaa

Leikkaa kesäkurpitsasta ja bataatista vajaan sentin paksuisia paloja. Sekoita kasvikset kulhossa ja lisää joukkoon hieman öljyä ja suolaa. Paista pellillä leivinpaperin päällä 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes ovat sopivan pehmeitä.

Kermainen possukastike

5 tuoretta herkkusientä
öljyä paistamiseen
400 g kermapippurimarinoitua porsaanfileetä
vehnäjauhoja
250 ml ruokakermaa
suolaa, pippuria ja muita mausteita

Viipaloi sienet ja paista niitä pannulla pienessä määrässä öljyä. Nosta sienet pois pannulta ja laita tilalle pienemmiksi paloiksi leikatut porsaanfileet. Kypsennä lihat ja ripottele joukkoon suurusteeksi hieman vehnäjauhoja. Kaada sekaan ruokakerma, sekoita ja lisää haluamiasi mausteita. Anna hautua.

Ei kommentteja: