lauantaina, syyskuuta 15, 2007

Uunissa paahdetut tomaatit

Kotimaisten Kasvisten sivuilta löytyi niin herkullisten uunipaahdettujen tomaattien ohje, että ensimmäisen kokeilun jälkeen oli paahdettava heti uusi satsi. Toisen satsin myötä tuli todettua se, että uunipaahdetut tomaatit onnistuvat pienistä tomaateista isoja paremmin. Nautiskele tomaatteja joko sellaisenaan tai esimerkiksi pastan lisäkkeenä, focacciaan upotettuna tai pelkästään leivän kanssa. Tomaattien kaveriksi sopii loistavasti myös pesto ja mozzarella.

1,5 kg tomaatteja
3 valkosipulinkynttä
muutama oksa rosmariinia tai timjamia
1 dl oliivi- tai rypsiöljyä
suolaa
pippuria
(basilikaa tai persiljaa)

Halkaiset huuhdellut tomaatit. Hienonna valkosipulinkynnet sekä rosmariini tai timjami ja lisää nämä öljyyn. Vuoraa uunipannu alumiinifoliolla ja valele pinta mausteöljyllä tasaisesti. Lado tomaatinpuolikkaat foliolle vieri viereen leikkuupinta ylöspäin. Ripottele pinnalle suolaa ja mustapippuria.

Paahda tomaatteja 200 asteessa 15–20 minuuttia niin, että pinta saa hieman väriä. Alenna uunin lämpötila 150 asteeseen ja paahda vielä 1,5 tuntia. Tomaatit saavat käpristyä ja ruskistua reunoiltaan, mutta niiden pitäisi pysyä koossa. Jäähdytä tomaatit ja mausta ne halutessasi hienonnetulla basilikalla tai persiljalla. Purkita tomaatit kannelliseen lasitölkkiin (0,75 l) ja kaada foliolle jäänyt mausteöljy tomaattien päälle.

2 kommenttia:

Mikko kirjoitti...

Näyttää ja kuulostaa kyllä todella herkulliselta. Muistakaahan osallistua ruokahaasteeseen ja tehdä rakkausruokaa. Aikaa on ensi lauantaihin!

Pippuri kirjoitti...

Sekä aivot että padat ovat käyneet kuumina rakkausruoan valmistamiseksi. Tulemme ottamaan osaa haasteeseen. :)