maanantaina, lokakuuta 22, 2012

Hyydytetty jogurttikakku

Vauva-lehteä 5/2008 on jemmattu yhä siinä olevien hyvien ohjeiden vuoksi. Reilu vuosi sitten tehty välimerenpiiras osoittautui onnistuneeksi reseptiksi ja nyt samasta lehdestä bongatusta jogurttikakun ohjeesta voi sanoa samaa, vaikkakaan kuva ei tee oikeutta kakulle. Pohjan teimme Digestive-kekseistä alkuperäisestä ohjeesta poiketen.


Pohja
noin 175 g Digestive-keksejä
75 g sulatettua rasvaa
2 tl maitoa

Murskaa keksit ja lisää joukkoon rasva ja maito. Pingota leivinppaperi irtopojavuoan pohjalle ja painele keksimassa ohuelti irtopohjavuoan pohjalle. Nosta vuoka viileään täytteen valmistamisen ajaksi.

Täyte
500 g paksua (turkkilaista) jogurttia
7 liivatetta
1 rkl sitruunan mehua
2 tl raastettua sitruunan kuorta - emme laittaneet
1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl vaahtoutuvaa kermaa

Liota liivatteita kylmässä 10 minuuttia. Pese sitruuna hyvin ja raasta sen kuori ja purista mehu. Mausta jogurtti kuoriraasteella, sokerilla ja vaniljasokerilla. Vaahdota kerma toisessa kulhossa. 

Kuumenna sitruunamehutilkka kattilassa. Purista liivatteista vei pois ja sulata liivatteet kuumassa mehussa. Kaada liivateneste ohuena norona jogurttiseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahtovarovasti nostellen, jottei vaahto laskeudu. Kaada täyte kakkupohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään. Anna hyytyä yön yli. Koristele kakku haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja: