tiistaina, heinäkuuta 19, 2011

Firenzen suklaakakku

Tänään kahvittelimme nimipäivän merkeissä ja tarjolla oli päivänsankarin mieleisten valkosuklaa-mustikkapalojen lisäksi Kotivinkistä jo ajat sitten talteen napatulla ohjeella tehtyä suklaakakkua. Onnistunut ohje ja erityisen hyvää vaniljajäätelön kera. Viritetty jäätelökin olisi houkutellut, mutta aika ei antanut enää myöten sen valmistamiseen.
1 dl juoksevaa leivontarasvaa tai 100 g voita
200 g tummaa suklaata
4 keltuaista
3 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
½ dl perunajauhoja
4 valkuaista
korppujauhoja

Kuumenna rasva JA lisää paloiteltu suklaa rasvan joukkoon. Voitele ja jauhota korppujauholla halkaisijaltaan 18-21 cm:n irtopohjavuoka. Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla.

Vaahdota keltuaiset, tomusokeri ja vanilliinisokeri. Vatkaa joukkoon perunajauhot. Lisää valuva suklaa taikinaan.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahto taikinaan puukauhallinen kerrallaan ja sekoita varovasti.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 25-30 minuuttia. Jäädytä kakku ja irrota se vuoasta.

Koristele kakku esimerkiksi tomusokerilla ja tarjoile vaniljajäätelön kanssa.

2 kommenttia:

Katarina kirjoitti...

Nam, hieno kakku!

inga kirjoitti...

Tätä täytyy kyllä leipoa siskolleni joka rakastaa kaikkea missä on suklaata, mitä enemmän sen parempi.
Linkitin blogisi omaan blogiin :)