200 g tummaa suklaata
4 keltuaista
3 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
½ dl perunajauhoja
4 valkuaista
korppujauhoja
Kuumenna rasva JA lisää paloiteltu suklaa rasvan joukkoon. Voitele ja jauhota korppujauholla halkaisijaltaan 18-21 cm:n irtopohjavuoka. Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla.
Vaahdota keltuaiset, tomusokeri ja vanilliinisokeri. Vatkaa joukkoon perunajauhot. Lisää valuva suklaa taikinaan.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahto taikinaan puukauhallinen kerrallaan ja sekoita varovasti.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 25-30 minuuttia. Jäädytä kakku ja irrota se vuoasta.
Koristele kakku esimerkiksi tomusokerilla ja tarjoile vaniljajäätelön kanssa.
2 kommenttia:
Nam, hieno kakku!
Tätä täytyy kyllä leipoa siskolleni joka rakastaa kaikkea missä on suklaata, mitä enemmän sen parempi.
Linkitin blogisi omaan blogiin :)
Lähetä kommentti