torstaina, heinäkuuta 14, 2011

Valkosuklaa-mustikkapalat

Helppo- ja nopeatekoinen mustikan ja valkosuklaan yhdistävä herkkuleivonnainen syntyy Marien ohjeella. Tämä piirakka tuntui olevan myös yksi perheemme toiseksi pienimmän herkkusuun suosikeista, joten ohje on laitettava tänne talteen vastaisuuden varalta, vaikka kuva leivonnaisesta jäi taas nappaamatta (edit: kuva lisätty 19.7.2011).

(pellillinen)

4 munaa
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl kermaa
100 g maitorahkaa
1,25 dl juoksevaa tai sulatettua huoneenlämpöistä margariinia
2 dl mustikoita + 1/2 rkl perunajuhoja + 1/2 rkl sokeria
200 g valkosuklaata

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä keskenään jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe, ja vaniljasokeri. Vatkaa kerma ja maitorahka tasaiseksi. Lisää jauhot, rasva ja kerma-maitorahka munavaahtoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääntele perunajuhot ja sokeri mustikoiden sekaan. Lisää mustikat taikinaan kevyesti lusikalla käännellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 175 asteessa alimmalla tasolla noin 20 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä.

Jäähdytä piirakka hyvin. Sulata valkosuklaa ja levitä se jäähtyneen piirakan päälle. Anna jähmettyä viileässä, mutta leikkaa piirakka annospaloiksi ennenkuin suklaa on kokonaan kovettunut.

Ei kommentteja: