tiistaina, toukokuuta 11, 2010

Munaton täytekakkupohja on ihan paras

Teimme viime syksynä munatonta ruokavalioa noudattavalle munattoman täytekakun ja päätimme, että emme enää ikinä koskaan tekisi sokerikakkupohjaa, vaan aina kyseisen munattoman kakkupohjan. Niin herkullinen se oli, jo pelkkä kakkupohja.

Ohje hukkui, emme kertakaikkiaan muista, mistä nettisivulta sen löysimme. Nyt oli toinen yritys, en tiedä, oliko ohje sama, mutta vähintään yhtä onnistunut pohja kuitenkin oli. Tämä siis visusti talteen, sillä täytekakkumme tullaan aina tekemään joko tällä täältä löytyneellä ohjeella tai suklaisena versiona tällä ohjeella.

3 dl sokeria
2 dl sulatettua margariinia
4 dl persikan lientä (tai tarvittaessa voit lisätä jotain muuta mehua, esim. käytimme lisänä ananasmehua)
8 dl vehnäjauhoja
4 tl vaniljasokeria
5 tl leivinjauhetta

Sekoita sulatettu margariini ja persikkaliemi/mehu keskenään. Lisää siihen sokeri ja lopuksi vehnäjauhot, joihin on sekoitettu vaniljasokeri ja leivinjauhe. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun halkaisijaltaan noin 24 cm:n irtopohjavuokaan. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Anna kakun olla vuoassa jonkun aikaa ennen vuoan irrottamista.

5 kommenttia:

Erica kirjoitti...

Hassu juttu, sillä minäkin olen löytänyt munattoman porkkanakakun reseptin leipoessani muna-allergikolle, ja kakku on tsiljoona kertaa parempi kuin tavalliset porkkanakakut!

may-aa kirjoitti...

hei, kiitos reseptistä. tätä teenkin siskon tytön synttäreille. :)

Anonyymi kirjoitti...

Pakko antaa negatiivista palautetta tästä. Ei ollenkaan hyvä, kostuttaessa muuttui ällöttäväksi raa'an tuntuiseksi mössöksi vaikka pysyikin kasassa. Peitti myös täytteen maun. Takuulla oli kypsää ja oikein tehtyä.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymin kommentin vastaisesti, mielestäni kakku oli parasta kakkua, mitä olen koskaan syönyt tehdessäni pohjan tällä ohjeella! Suosittelen!

Anonyymi kirjoitti...

Moikka! Sain tilaukseen munattoman kakun ja reseptijahdissa eksyin blogiisi :) Halusin kysyä, että voiko persikanmehun korvata kokonaan jollain muulla vai onko nimenomaan kyseisellä mehulla oleellinen osuus lopputuloksessa? Kiitti vastauksesta ja hyvästä ohjeestä :)