Tyttäremme ensimmäisenä nimipäivänä tarjosimme vieraille muun muassa suklaakakkua vadelma-daim-limetäytteellä. Ohjeet sekä kakkupohjaan että täytteeseen löytyivät kinuskikissan blogista.
Taikina
150 g voita tai margariinia
3 ½ dl sokeria
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
3 dl lämmintä maitoa
Vaahdota voi ja sokeri ja lisää munat yksitellen vaahdon joukkoon vatkaten. Vatkaa hitaasti joukkoon puolet keskenään sekoitetuista kuivista aineista. Lisää tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet ja lämmin maito.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun halkaisijaltaan noin 24 cm irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 50-60 minuuttia. Anna kakun olla vuoassa jonkun aikaa ennen vuoan irrottamista.
Täyte
4 liivatetta
4 dl vispikermaa
3 pkt (á 56 g) Daimia
1 limen kuori
2 rkl limemehua
250 g mascarponea
1 dl sokeria
2 rkl vettä
200 g jäisiä vadelmia
Kostutus
1 dl maitoa
vaniljasokeria
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon rouhitut daimit, raastettu limen kuori, mascarpone ja sokeri.
Kuumenna kattilassa kiehuvaksi limemehu ja vesi. Sulata joukkoon vedestä puristetut liivatteet. Sekoita neste täytteeseen.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kasaa kakku irtopohjavuokaan. Laita alimmaiseksi levyksi paistovaiheessa ylimpänä ollut levy. Kostuta kakkulevy vaniljamaidolla, lisää päälle puolet täytteestä sekä painele päälle puolet jäisistä vadelmista. Laita sitten toinen kakkulevy päälle, kostuta ja lisää loput täytteestä ja vadelmista. Anna kakun hyytyä jääkaapissa. Koristele täytekakku haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti