tiistaina, syyskuuta 29, 2009

Mustikkatorttu

Makeiden leivonnaisten sarja jatkuu, sillä juhlimme viikonloppuna prinsessamme 1-vuotissynttäreitä ja sen lisäksi vielä on postaamatta muutaman edellisen viikonlopun kahvin seuraksi tehty leivonnainen. Aika herkkusuita taidamme olla.

Open Café oli tehnyt tämän vadelmapiiraan tapaista mustikkatorttua ja tottahan toki meidänkin sitä oli kokeiltava, kun tuo vadelmapiiras on nii-in herkullista. Ja yhtä herkullista tämäkin.


Pohja
100 g margariinia
2 1/2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl kuohukermaa - laitoimme maitoa

Täyte
250 g mascarponea
1 dl fariinisokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 prk vispikermaa

Päälle
4 dl mustikoita

Kiille
1 1/2 dl vettä
3/4 dl hyytelösokeria

Sekoita aluksi kuivat aineet keskenään ja sekoita ne sitten pehmeän rasvan joukkoon. Lisää maito/kerma ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuokaan. Paista pohjaa 200 asteessa 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Vatkaa tuorejuuston joukkoon sokerit. Vaahdota kerma toisessa kulhossa ja lisää se tuorejuustokulhoon sekoittaen täyte tasaiseksi. Levitä täyte torttupohjalle ja ripottele päälle mustikat.

Sekoita kiehuvaan veteen hyytelösokeri ja anna kiehahtaa. Nosta kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä muutama minuutti. Levitä seos lusikalla mustikoiden päälle. Anna hyytyä kylmässä.

4 kommenttia:

Pahalapsi kirjoitti...

Mascarponejuusto on kyllä ehkä parasta tuorejuustoa mitä löytyy =) Ite en ole sitä koskaan tälläisiin marjatorttuihin käyttänyt, enemmänkin vain tiramisuun ja täytekakun täytteeksi.. Pistän korvan taakse!

PAMPULA kirjoitti...

Kivan näkönen ohje ja kakku :D

Anonyymi kirjoitti...

Eikö pohjaan tule kananmunaa?

Nanne - Elämää Koivurannassa kirjoitti...

Tämä oli herkkua! Kävi vaan ulkonäön suhteen vähän ohraiset, kun käytin pakastemustikoita, ja nehän löysensivät koko täytteen... :) No, maku ratkaisee!