Pohja
150 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota rasva ja sokeri ja lisää muna hyvin vatkaten. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet sekoittaen taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja paista pohjaa 200 asteessa 10-12 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
Kostutukseen
maitoa
vaniljasokeria
Täyte
2 1/2 dl vispikermaa
150 g crème fraichea
1 dl fariinisokeria
vadelma-/mansikkahilloa
Päälle
vadelmia
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
Vaahdota vispikerma, lisää joukkoon ranskankerma ja fariinisokeri ja vatkaa ainekset sekaisin. Kostuta pohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla, levitä ohut kerros hilloa ja kaada täyte päälle. Asettele vadelmat täytteen päälle. Valmista kiille vedestä ja hyytelösokerista pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada vadelmien päälle.
tiistaina, heinäkuuta 08, 2008
Vadelmapiiras
Moni on kokeillut Chocomumin ohjeistamaa vadelmapiirasta ja piiras on saanut niin paljon kehuja, jotta meidänkin oli sitä juhannuksen kunniaksi muuttotohinassa tehtävä. Piiras oli kyllä todella herkullista ja vieläpä helppotekoinen. Tämänkään leipomuksen kuvia ei voi kuitenkaan sanoa onnistuneiksi, mutta kertonee ne kuitenkin, millaisesta piiraasta on kyse.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
1 kommentti:
Wau, tämäpä on mehevän näköinen! Vaikutta todella herkulliselta. Pakko kokeilla vielä kesän aikana.
Lähetä kommentti