sunnuntaina, heinäkuuta 26, 2009

Pavlova

Saimme vieraaksemme perheen, josta osan ruokavalion täytyy olla gluteenitonta. Halusimme tarjota kakkua, jota kaikki pystyisivät syömään. Päädyimme tekemään marenkikakkua, jonka koristelimme juuri tähän vuodenaikaan kuuluvilla mansikoilla. Kakusta tuli sen verran iso, ettemme löytäneet sille edes riittävän suurta tarjoiluastiaa. Kakku oli kuitenkin niin herkullista, että saimme sen syötyä neljän aikuisen ja kahden lapsen voimin viimeistä murua myöten.


6 valkuaista
2 tl sitruunan mehua
3 dl sokeria
1 tl maissitärkkelystä

Päälle:
2,5 dl vispikermaa
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
vaniljasokeria
mansikoita

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sitruunamehu vatkauksen aikana. Sekoita sokeri ja maissitärkkelys varovasti vaahdon joukkoon. Levitä vaahto pellille leivinpaperin päälle 24-28 cm halkaijaltaan olevan ympyrän muotoon niin, että ympyrän keskelle jää pieni syvennys. Paista marenkipohjaa 150 asteessa noin 60-75 minuuttia ja anna sen jälkeen pohjan jäähtyä.

Vatkaa vispikerma ja vaniljakastike erikseen vaahdoksi. Sekoita vaahdot ja lisää samalla vaniljasokeria maun mukaan. Levitä vaahtoseos marenkikakun päälle ja asettele päälle halkaistuja mansikoita.

Ei kommentteja: