torstaina, heinäkuuta 23, 2009

Basilikapasta

Pestopasta on meidän "nopeasti ruokaa" -tilanteiden luottoruoka. Tämä basilikapasta oli hyvin samanmakuista kuin pestopasta, johon on sekoitettu kaupan hyllystä valmista pestoa. Jollain tavalla tämä oli kuitenkin paljon parempaa. Liekö syy tuoreessa basilikassa vai pestopastan liiallisessa nauttimisessa? Vaikka kuvassa ei basilikaa juurikaan näy, maistui pasta kastikkeineen loistavalta.

neljälle

500 g pastaa, esimerkiksi spaghettia tai tagliatellea
vettä
1 dl juustoraastetta

Kastike:
2 dl basilikaa karkeasti silputtuna
1 dl oliiviöljyä
2 rkl pinjansiemeniä
2 valkosipulinkynttä paloiteltuna
suolaa
sitruunamehua
2 rkl kiehuvaa vettä
1 rkl voita

parmesaania pinnalle

Kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta, kaada takaisin kattilaan ja sekoita joukkoon juustoraaste.

Soseuta pastan kiehuessa basilika, oliiviöljy, pinjansiemenet ja valkosipuli kastikkeeksi tehosekoittimella tai monitoimikoneella. Mausta kastike makusi mukaan suolalla ja sitruunalla. Sulata voi kiehuvaan veteen ja lisää kastikkeeseen.

Sekoita kastike kattilassa pastan joukkoon. Tarjoa heti sellaisenaan parmesaanin kanssa. Voit koristella annokset esimerkiksi sitruunalohkoilla ja basilikan lehdillä, mutta meillä oli niin kiire syömään, että koristelut jäivät tekemättä.

Ei kommentteja: