keskiviikkona, heinäkuuta 01, 2009

Mansikkarahkavaahto

Eräs blogihiljaisuutemme aikana keittiössämme suosion saavuttanut jälkiruoka tai välipala on Ruokamaailman ohjeista löytynyt kevyt marjavaahto. Marjavaahdon marjoiksi ovat vakiintuneet mansikat ja joskus mennään ohjeessa helpomman kautta ja jätetään mansikat soseuttamatta. Paras lopputulos syntyy mielestäni kuitenkin niin, että soseuttaa mansikoita sen verran, että niiden rakenne rikkoutuu, ei siis täysin soseeksi.


4 dl pakastemansikoita
2 valkuaista
1 prk maitorahkaa
1/2-3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Soseuta kohmeiset mansikat. Erota munasta valkuaiset ja vaahdota ne kovaksi vaahdoksi. Sekoita rahkan joukkoon mansikkasose, sokeri, vaniljasokeri ja lopuksi valkuaisvaahto niin, että se sekoittuu joukkoon juuri ja juuri.

Ei kommentteja: