maanantaina, kesäkuuta 29, 2009

Juhannuksen rosmariininen menu

Juhannuksena nautiskelimme rosmariinin mausta läpi koko menun.

Halloumijuustosalaatti hunaja-rosmariinikastikkeella
Rosmariininen broileripata
Hedelmiä rosmariinisabayonin kera

Ohjeet alkuperäisinä täällä ja täällä.

Halloumijuustosalaatti hunaja-rosmariinikastikkeella

4 annosta

1 ruukku tammenlehtisalaattia
1 ruukku roomansalaattia
1 ruukku rucolaa
puolikas kurkku
2 avokadoa
1-2 rkl sitruunamehua
balsamietikkaa
mustapippuria
4 viipaletta paahtoleipää
4 viipaletta halloumijuustoa

Kastike:
4 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl balsamietikkaa
tuoretta rosmariinia

Revi salaatinlehdet suoraan ruokailulautasille. Paloittele kurkku ja kuoritut avokadot ja purista avokadopalojen päälle sitruunaa tummumisen ehkäisemiseksi. Lisää kurkun ja avokadon palat salaatin päälle. Pirskota päälle balsamietikkaa ja rouhi mustapippuria. Huuhtele juustoviipaleista enin suola, kuivaa ja paahda pannulla. Aseta juustoviipaleet paahdettujen leipäviipaleiden päälle ja siirrä leivät salaattipedille.

Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään ja valuta kastike annosten päälle.


Rosmariini-broileripata

kuusi annosta

6 broilerin koipireisipalaa
tilkka öljyä
1 kokonainen valkosipuli
10-12 perunaa
1-1,5 l lihalientä
3 oksaa rosmariinia
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

Laita koipireidet uunivuokaan. Leikkaa kuoritut perunat veneiksi ja valkosipulinkynnet viipaleiksi ja lisää ne vuokaan. Kaada päälle lihalientä niin, että raaka-aineet melkein peittyvät. Lisää lopuksi sekaan rosmariininoksat, sitruunamehu ja raastettu kuori. Hauduta 175 asteiseessa noin 1 1/2 tuntia, kunnes perunat ovat pehmeitä.


Hedelmiä rosmariinisabayonin kera

1 tuore ananas
2 appelsiinia

Kastike:
2 dl makeaa valkoviiniä tai Pommacia
2 rkl sokeria
1 rosmariininoksa
3 keltuaista
puolikkaan sitruunan mehu

Mittaa kattilaan viini tai Pommac, sokeri ja rosmariinin oksa. Sekoita kunnes sokeri sulaa. Vatkaa joukkoon keltuaiset ja kypsennä kastike vesihauteessa koko ajan sekoittaen. Kastike on kypsää, kun se muuttuu paksuhkoksi eikä maistu enää kananmunalta. Lisää lopuksi sitruunamehu ja sekoita hyvin.

Kuori ja paloittele hedelmät tarjoiluvadille ja lusikoi päälle kastike. Voit tarjoilla jälkiruoan myös uunissa gratinoituna 300 asteessa noin 3 minuuttia.



Ei kommentteja: