maanantaina, kesäkuuta 15, 2009

Mansikka-raparperipiirakka à la Cindy

Bella Vanillasta löytyi aivan suussa sulavan herkullisen näköinen mansikka-raparperipiirakan ohje. Sitä oli kokeiltava heti saatuamme käsiimme nipun raparperia. Cindy Crawford oli kuuleman mukaan leiponut tätä televisiossa, mitä en aluksi ollut uskoa. Elävää kuvaa en yhtäkkiä löytänyt, mutta tässä hän leikkaa tätä piirakkaa miehelleen. Tosin piirakka ei näytä lainkaan niin houkuttelevalta ulkoapäin kuin Bella Vanillan tai minun tekemäni. :)

Ohje toimii nyt todistetusti myös pakastemansikoilla. Tätä täytyy kuitenkin kokeilla myös tuoreista mansikoista. Piirakka oli omasta mielestäni ehdottomasti parasta jääkaappikylmänä vaniljakastikkeen kera tarjoiltuna.


Taikina
6 1/2 dl jauhoja
1 tl suolaa
1 1/2 dl rypsiöljyä
6 rkl kylmää maitoa

Täyte
3 dl sokeria - itse laitoin 2 1/2 dl
3/4 dl vehnäjauhoja
1/4 tl muskottia
1/4 tl kanelia
7 1/2 dl halkaistuja mansikoita - itse laitoin noin 4-5 dl pakastemansikoita
5 dl pieneksi pilkottua raparperiä
2 rkl voita
2 rkl maitoa

Sekoita jauhot ja suola. Mittaa maito ja öljy samaan astiaan, mutta älä sekoita niitä sekaisin. Kaada nesteet jauhojen joukkoon ja sekoita taikinaksi. Jaa taikina kahtia ja painele toinen puoli piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita jauhot, sokeri, muskotti ja kaneli sekaisin. Sokeria laitoin noin 2 1/2 dl ja sekin oli ihan riittävästi. Sekoita joukkoon mansikat ja raperperit. Kaada täyte piirakkavuokaan ja lisää voikuutioita täytteen päälle. Kauli lopusta taikinasta kansi piirakalle. Paina kansi täytteen päälle ja kostuta pinta maidolla.

Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa noin 50 minuuttia. Täyte luultavasti valuu vuoasta, joten suojaa uunin pohja. Tarkkaile myös piirakan tummumista. Minun ainakin täytyi peittää pinta noin puolen tunnin paistamisen jälkeen, sillä muuten piirakka olisi tummunut liiaksi.

Ei kommentteja: