perjantaina, toukokuuta 14, 2010

Vanilja-marjapitko

Nämä vaniljapullat ovat niin herkullisia, että Lime on joutunut pyöräyttelemään näitä jo useampaan kertaan. Kyllä, Lime on se, joka taitaa perheessämme leipä- ja pullaleivonnan parhaiten. Ruokamaailman ohjeella syntyi maultaan samantapainen vaniljapullapitko, jossa vaniljan kaverina oli vielä mansikkamarmeladia.

kuva lainattu Ruokamaailmasta

Pullataikina
2,5 dl maitoa
25 g hiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
1 tl kardemummaa
1 dl sokeria
puolikas kananmuna
7 dl vehnäjauhoja
1 dl juoksevaa margariinia

Voiteluun:
puolikas kananmuna

Täyte
1 dl mansikka-, vadelma- tai mustikkamarmeladia
1 pussi vaniljakastikeaineksia
3 dl maitoa

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon, lisää suola, kardemumma, sokeri ja puoli kananmunaa. Lisää suurin osa vehnäjauhoista hyvin sekoittaen. Lisää juokseva margariini ja loput jauhoista. Alusta taikina, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Kohota noin kaksinkertaiseksi leivinliinan alla lämpimässä paikassa.

Valmista täytettä varten vaniljakastikeaineksista kiisseli. Mittaa kiisselijauheen joukkoon 1/2 dl enemmän maitoa, kuin pakkauksen ohjeessa, jotta täyte ei kuivu paistettaessa. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli palat jauhotetulla alustalla levyiksi. Levitä levyn keskikohtaan marmeladia ja viereen vaniljakiisseliä. Taita reunat ja kohota peitettynä pellillä leivinpaperin päällä. Voitele kohonnut pulla kananmunalla ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

1 kommentti:

Nanne - Elämää Koivurannassa kirjoitti...

Hyvää helpolla, nam!! :)
Kiitos reseptistä, tätä meillä tehdään toistekin!!
Ja ihana blogi muutenkin, löysin tämän vasta, mutta sitäkin enemmmän on tullut katseltua herkullisia ohjeita. Aika monta reseptiä täältä on nyt minulla "to-do"-listalla!! :)