lauantaina, elokuuta 16, 2008

Vaniljasilmäpullat

Vastaleivotun pullan tuoksu on lumoava ja ah, mikä on parempaa kuin lämmin pulla kylmän maitolasillisen kanssa. Me emme vain ole koskaan aikaisemmin leiponeet pullaa, mutta asia tuli korjatuksi Leivontaherkut-kansion vaniljasilmäpullaohjeen myötä. Herkullisia!

24 kpl

Taikina
50 g hiivaa
100 g voita tai margariinia
3 dl maitoa
1/2 tl suolaa
1 dl sokeria tai vaaleaa siirappia
2 tl kardemummaa
noin 9 dl vehnäjauhoa

Täyte
1 pss vaniljakastikejauhetta
2 1/2 dl maitoa

Voiteluun
1 muna

Koristeluun
50 g voita tai margariinia
1 1/2 dl sokeria

Sulata rasva kattilassa miedolla lämmöllä ja lisää joukkoon maito lämmittäen seos kädenlämpöiseksi. Kaada lämmin neste kulhoon murennetun hiivan päälle ja liuota hiiva siihen. Lisää joukkoon suola, sokeri/siirappi ja kardemumma. Lisää jauhot ja vaivaa taikinaa noin 8 minuuttia, kunnes siitä tulee notkeaa ja se irtoaa astian reunoista. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi (noin 30 minuuttia).

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa tasaiseksi. Lisää jauhoa tarvittaessa.
Jaa taikina kahteen osaan, tee osista pötköt ja jaa kumpikin pötkö 12 yhtä suureen palaan. Pyörittele paloista pullia, pane pullat pellille leivinpaperin päälle ja anna nousta noin 30 minuuttia.

Valmista vaniljatäyte pakkauksen ohjeen mukaan, mutta käytä maitoa vain 2 1/2 dl. Tee sormella kuoppa jokaisen pullan keskelle ja voitele pullat munalla jättäen kuopat voitelematta. Lusikoi kuoppaan vaniljatäytettä. Paista pullia 250 asteessa uunin keskiosassa 5-10 minuuttia.

Mikäli haluat koristella pullat, voitele ne paistamiseen jälkeen voisulalla ja kasta sokeriin.

Ei kommentteja: