sunnuntaina, heinäkuuta 06, 2008

Grillatut munakoisonyytit tomaatti-basilikatahnalla

Munakoiso on löytänyt tiensä keittiöömme ja se on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä säännöllisesti käytettävänä vihanneksena. Tällä kertaa munasoisoa valmistettiin grillissä Sillä sipulista löytynyttä, Pirkan alunperin esittelemää, ohjetta mukaillen. Munakoisonyyttien päälle lisättiin Sillä sipulin tapaan Otetaan ensin puoli kiloa voita -blogissa ohjeistettua aurinkokuivatuista tomaateista ja basilikasta tehtyä tahnaa.

Grillatut munakoisonyytit
(4 nyyttiä)

1 munakoiso
1 tomaatti
noin 1/2 pkt Koskenlaskija-sulatejuustoa (esim. voimakas)
suolaa
mustapippuria
tuoretta basilikaa

Viipaloi munakoiso pitkittäin ohuiksi viipaleiksi (8 kpl). Keitä viipaleita 2-3 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja kuivaa viipaleet talouspaperilla. Leikkaa tomaatista ja juustosta neljä viipaletta.

Asettele kaksi munakoisoviipaletta ristikkäin leikkuulaudalle. Aseta keskelle tomaattiviipale, mausta se suolalla, pippurilla ja muutamalla basilikanlehdellä. Nosta päälle juustoviipale ja mausta se samoin. Sulje nyytti nostamalla munakoisoviipaleiden päät täytteiden päälle ja kiinnitä cocktailtikuilla. Grillaa nyyttejä keskilämmöllä noin 4 minuuttia/puoli. Tarjoile nyytit tomaatti-basilikatahnan kanssa.

Tomaatti-basilikatahna
1/2 prk aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
1 kourallinen tuoretta basilikaa
aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
balsamicoa
suolaa
mustapippuria

Soseuta ainekset tahnaksi sauvasekoittimella.

1 kommentti:

Merituuli kirjoitti...

ompas teillä kaunis nyytti. meillä tuppasi olemaan joidenkin nyyttien kanssa hankaluuksia kiinnilaittamisessa. oiskohan ollut ahneutta täytteen määrässä ;)