keskiviikkona, kesäkuuta 25, 2008

Raparperi-mansikkakakku

Nyt olemme virallisesti majoittautuneet väliaikaisasuntoomme ja suurin osa tavaroistakin on jo löytänyt paikkansa. Nyt alkaa onneksi hieman rauhallisemmat ajat. Muuttotohinan keskellä teki mieli makeaa ja niinpä muuttoapulaisille tarjottiin raparperista mansikkakakkua, josta kuva jäi kylläkin kaiken kiireen keskellä ottamatta. Tunnelmia tulevasta mansikkasadosta tarjoilkoon kuitenkin viime kesän mansikkakuvat.

Pohja
3 dl jogurtti-mansikkamuromysliä
50 g voita tai margariinia

Täyte
noin 6 dl raparperipaloja
1/2 dl vettä
1 dl sokeria
1 tl kanelia
1/2 l mansikoita
5 liivatelehteä
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk rahkaa
1-2 rkl sokeria
2 rkl mansikkamehua

Hienonna mysli monitoimikoneessa ja lisää joukkoon sulatettu rasva hyvin sekoittaen. Laita leivinpaperi halkaisijaltaan noin 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja kiinnitä rengas. Levitä mysliseos vuoan pohjalle.

Laita kattilaan paloitellut raparperit, vesi ja sokeri ja keitä välillä sekoittaen niin, että raparperin koostumus hajoaa. Mausta seos kanelilla ja anna jäähtyä. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita keskenään rahka, jäähtynyt raparperiseos, mansikat ja vaahdotettu vaniljakastike. Mausta sokerilla ja tarkista maku.

Kuumenna mansikkamehu ja sulata siihen vedestä pois puristetut liivatelehdet. Lisää seos hieman jäähtyneenä täytteen joukkoon ja kaada seos vuokaan. Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia tai yön yli. Ripottele pinnalle hieman (tomu)sokeria ennen tarjoilua.

1 kommentti:

arleena kirjoitti...

Tuon täytyy olla hyvää. Jääkaapissa on kaksi luomuraparperivartta ei muutakuin mansikoita torilta ja kakuksi.
Mukava ohje.