torstaina, toukokuuta 08, 2008

Suklaamoussekakku

Pippuri sai maistaa ystävän tekemänä todella loistavaa, mehevän kosteaa suklaamoussekakkua, jota Pippurin oli sitten tehtävä myös Limen maistiaisiksi. Ohje on alunperin taltioitu jostakin nyttemmin tuntemattomasta lehdestä.

Pohja
6 munaa
3 dl sokeria
1 1/2 dl juoksevaa margariinia
2 1/4 dl jauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 dl tummaa kaakaojauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon rasva ja keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilöiden ja taikinaa varovasti käännellen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun halkaisijaltaan noin 26 cm:n kakkuvuokaa. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 35 minuuttia.

Täyte
2 liivatelehteä
175 g tummaa suklaata
1/2 dl vahvaa kahvia
2 keltuaista
2 valkuaista
2 dl vispi- tai kuohukermaa
2 rkl sokeria

Kostutukseen noin 1 1/2-2 dl laimennettua appelsiinimehua

Liota liivatelehtiä noin 10 minuuttia kylmässä vedessä. Sulata suklaa ja lisää sulaneen suklaan joukkoon kuuma kahvi ja vedestä poispuristetut liivatelehdet hyvin sekoittaen. Lisää keltuaiset jäähtyneeseen seokseen. Vaahdota valkuaiset ja toisessa kulhossa kerma. Lisää vaahdot suklaaseokseen sekoittaen täyte tasaiseksi.

Halkaise kakkupohja jättäen alaosa hieman paksummaksi. Kostuta molemmat levyt appelsiinimehulla. Levitä mousse alimmalle kakkupohjalle ja anna hyytyä hetki. Nosta kansi päälle, peitä kakku kelmulla tai muovipussilla ja anna vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää ihanan mehevältä!! Nams!

Pippuri kirjoitti...

Kati, mikäli on suklaakakun ystävä, tätä kannattaa kokeilla. Mehevää kakku todella on ja ah, niin herkullista!

Anonyymi kirjoitti...

todella herkullisen näköinen kakku,voiko suklainen kakku muuta ollakkaan :D

Anonyymi kirjoitti...

Tänään synttäreilläni tarjoiltiin muun muassa tätä kakkua! Pienistä tekovaiheen vaikeuksista huolimatta maistui aikas hyvältä! Tein suklaamoussea ekaa kertaa, ja kakku oli oikein komean näköinen! Ja myös mainion makuinen ;) Kyllä santsattiin! Kiitos siis ohjeesta

-Lollie

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
pitääkö kakun tosiaan antaa jähmettyä jääkaapissa yön yli? Kiireinen haluaisi tietysti syödä sen heti. :-)

Pippuri kirjoitti...

Hei!
Varmaankin riittää, että kakkua hyydyttää jääkaapissa muutaman tunnin. Perinteisestihän hyydytettyjä kakkuja ohjeistetaan pitämään jääkaapissa vähintään nelisen tuntia eli epäilen, että neljässä tunnissa myös tämän kakun mousse kyllä hyytyy.