maanantaina, toukokuuta 05, 2008

Tomaattinen seipasta

Pastaruokien herkullisuus tulee kerta toisensa jälkeen todettua ja myös tämä Ruokamaailman ohjeeseen pohjautuva kalainen pasta saa hurraa-huudot osakseen.

2-3 annosta

pastaa
300 g pakasteseikuutioita
2 dl aurinkokuivattua tomaattia
1 rkl ruohosipulia
3 rkl öljyä
2-3 rkl pestoa
2 rkl kuivattua timjamia
3 rkl öljyä
2-3 tl chilimausteseosta
1 rkl sitruunamehua
suolaa
juustoraastetta

Sulata seikuutiot ja keitä pasta kypsäksi. Kuumenna öljy wokkipannussa ja kuumenna siinä timjamia ja chilimausteseosta hetki sekoitellen. Lisää joukkoon ruohosipuli, kala- ja tomaattipalat. Paista noin 10 minuuttia, kunnes kala on kypsää.
Lisää paistamisen loppuvaiheessa pesto. Mausta sitruunamehulla ja lisää suolaa tarvittaessa. Lisää joukkoon keitetty pasta ja sekoita hyvin. Tarjoa halutessasi juustoraasteen kera.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Varmasti maukasta :)
Seiohjeet ovat tervetulleita näin opiskelijakeittiöön!

Pippuri kirjoitti...

Hanna, seiohjeet ovat olleet meilläkin hakusessa, kun olemme yrittäneet lisätä kalan syöntiä. Melko vähän tuntuu vain löytyvän "Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla" -listalle pääseviä seiohjeita. Tämä seipasta oli kyllä oikein mukava ja hieman erilainen käyttökohde seille, jota niin usein tulee valmistettua uunissa.

Anonyymi kirjoitti...

tämä oli oikein hyvä ohje. paljon parempi kuin kuva antoi odottaa :) vastikkeeksi oma seisekoitus: kuullotetaan sipulit, lisätään riisi, paistetaan hetki. lisätään vettä ja paseerattuja tomaatteja tai tomaattipalasäilykettä (yrtti- ja valkosipulivariantit sopii myös hyvin), mitä kaapissa sattuu olemaankaan, vettä+tomaattia suunnilleen suhteessa 1:1. keitetään riisi kypsäksi.

kuullotetaan öljyssä valkosipulia, paistetaan seipalat, maustetaan suolalla / kalamausteella ja kaadetaan palat+mahdollisesti jäänyt öljy riisin päälle kypsytyksen loppuvaiheessa. riisitomaattipaistokseen voi sekoittaa myös katkarapuja ennen sein lisäämistä.

mukavamman näköistä tarjottavaa jos ei kovin paljoa sekoittele sein lisäämisen jälkeen :)