tiistaina, toukokuuta 20, 2008

Sisilialainen spagettivuoka

Oliivian julkaisema ohje sisilialaisesta spagettivuoasta pääsi kokeiluun keittiössämme viime viikonloppuna muutamilla pienillä muutoksilla. Sen lisäksi, että tämä spagettikakku oli todellakin maukasta syötävää, se oli tarjoiltaessa mukavassa muodossa. Koristelemalla kakun esimerkiksi tuoreilla yrteillä siitä saa hieman erilaisen suolaisen tarjottavan ruokavieraille.

Näin me teimme:

noin 1 dl oliiviöljyä
2 munakoisoa
400 g jauhelihaa
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä murskattuna
2 rkl tomaattipyrettä
400 g paseerattua tomaattia
1 tl worcestershirekastiketta
1 tl kuivattua oreganoa
1/2 kesäkurpitsaa pilkottuna
175 g spagettia (kuivapaino)
115 g parmesaania raastettuna
suolaa
pippuria
muita mausteita maun mukaan, esim. chilimausteseosta, paprikajauhetta

Ruskista öljytilkassa viipaloidut munakoisot pienissä erissä ja nosta talouspaperin päälle. Ruskista jauheliha, lisää joukkoon silputtu sipuli ja valkosipuli kuullottaen niitä hetki. Lisää sitten joukkoon tomaattipyree, paseerattu tomaatti ja mausteet. Anna hautua noin 10 minuuttia ja lisää kesäkurpitsaviipaleet. Hauduta vielä noin 10 minuuttila.

Kypsennä pasta ja valuta se. Sekoita isossa kulhossa pasta, jauhelikastike ja parmesaani sekaisin esimerkiksi kahden haarukan avulla nostellen.

Voitele halkaisijaltaan noin 24 cm:n irtopohjainen kakkuvuoka öljyllä. Levitä munakoisoviipaleet vuoan pohjalle ja reunalle. Kaada vuokaan spagetti-jauhelihaseos ja peitä se lopuilla munakoisoviipaleilla. Kypsennä 200 asteessa 40 minuuttia. Anna asettua noin 5 minuuttia ja kumoa vuoka sitten tarjoilulautaselle.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hauskan näköinen, vähän kuin Charlotta-kakku :)
Pitääkin kokeilla!