maanantaina, huhtikuuta 28, 2008

Marianne-rahkatorttu

Juustokakkujen ohella olemme kokeilleet monenmoista rahkakakkua. Pelkistetty rahkakakku osoittautui mansikkakastikkeen kera herkulliseksi jälkiruoaksi, mutta melkoisen hankalaksi leikattavaksi ja tarjoiltavaksi, kun taas vadelmainen rahkakakku ja persikkarahkatorttu puolestaan lumosivat niin koostumukseltaan kuin maultaan. Piparmintun makuisen herkullisen mehevän rahkakakun ohje löytyi Kotikokkien ohjeiden joukosta.

Pohja
100 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
500 g rahkaa
3 munaa
1 sitruunan raastettu kuori
1/2 dl sitruunamehua
2 rkl perunajauhoja
3/4 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 dl vispikermaa
1 1/2 dl Marianne Crush -rouhetta

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää joukkoon muna vatkaten ja lisää lopuksi keskenään sekoitetut jauhot. Levitä taikina jauhotetun käden avulla voidellun noin 25 cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Sekoita täytteen aineksista rahka, munat, sitruunan kuoriraaste ja mehu tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuiva-aineet. Vaahdota kerma ja lisää seokseen. Sekoita lopuksi joukkoon Marianne Crush. Kaada täyte jääkaapista otettuun vuokaan ja paista torttua 175 asteessa uunin alatasolla 50-60 minuuttia. Anna tortun jäähtyä vuoassa ja tarjoa se mieluiten jääkaappikylmänä. Koristele halutessasi Marianne Crush -rouheella.

3 kommenttia:

Hanna Takala kirjoitti...

Vaikuttaapa hyvältä.

Anonyymi kirjoitti...

kääks, taas on testattava tätäkin, se vadelma-rahkatorttu oli namia mustikkaversiona tosin, kun ei ollut vadelmia. En ollut aiemmin lisäillyt kermaviiliä vielä pinnalle, kiva niksi!

Pippuri kirjoitti...

Minna, mukava kuulla, että mustikat toimivat myös hyvin vadelma-rahkatorttuohjeessa. Täytyypä joku kerta kokeilla.