maanantaina, maaliskuuta 17, 2008

Mansikka-rahkakakku

Viime viikonlopun leivonnaiseksi löytyi herkullisen tuntuinen kupolimainen kakku, joka kätkee sisälleen mansikkaisen rahkatäytteen. Jokin kakun koostumukseen vaikuttanut tekijä meni meillä pieleen, sillä kakku ei ollut täysin hyytynyt noin vuorokauden hyydyttämisen jälkeen. Maku oli kuitenkin herkullinen ja täytettä saattoi lusikoida jopa kaksin käsin. Kuva jäi kakusta ottamatta kakun yllättäessä meidän valuvalla sisälmyksellään, mutta malliversio löytyy ohjeen tarjonneen Dansukkerin sivulta.

Pohja
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Kostutus
2 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria

Täyte
10 liivatelehteä
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
500 g maitorahkaa
5 dl mansikoita
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3/4 dl vettä tai mansikkamehua

Kuorrutus
2,5 dl vaahtoutuvaa kermaa
1 tl vaniljasokeria
(mansikanmakuista) tomusokeria

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilöiden vaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista pohjaa 225 asteessa uunin keskitasolla noin 7 minuuttia. Kumoa valmis pohja leivinpaperille.

Vuoraa noin 2,5 litran vetoinen kulho kelmulla ja painele taikinalevy kulhon pohjalle ja reunoille. Leikkaa ylimääräiset reunat pois ja säästä ne. Kostuta taikinalevy vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Liota liivatteita runsaassa määrässä kylmää vettä. Vaahdota vaniljakastike, lisää joukkoon maitorahka, sauvasekoittimella soseutetut kohmeiset mansikat, sokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna vesi/mansikkamehu kattilassa kiehuvaksi ja liuota vedestä pois puristetut liivatteet nesteeseen. Lisää hieman jäähtynyt liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte kulhoon kostutetun taikinalevyn päälle ja asettele pinnalle ylimääräiset taikinapalat ja kostuta ne vielä. Suojaa kulho kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Kumoa kakku tarjoilualustalle ja kuorruta (mansikka)tomusokerilla maustetulla kermavaahdolla. Koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja: