perjantaina, helmikuuta 01, 2008

Vadelmainen juustokakku

Juustokakkuvillitys jatkuu ja nyt oli toinen yrityksemme saada aikaiseksi Starbucksin tarjoileman juustokakun veroista kakkua. Nicehousen reseptikilpailun juustokakku oli onnistunut, itse asiassa hyvin herkullinen, mutta ei valitettavasti kuitenkaan yltänyt hyvin korkealle asetettuun rimaan. Pidimme tässä kakussa kokonaisena lisätyistä vadelmista, sillä soseena vadelmien maku ei pääse yhtä lailla oikeuksiinsa.

Pohja
400 g Digestive-keksejä tai kaurakeksejä (itse käytimme tällä kertaa pipareita)
1 dl voisulaa

Täyte
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g vaniljatuorejuustoa
1 prk rahkaa
3 rkl maissijauhoja
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g pakastevadelmia
1 limetin mehu
3 kananmunaa

Hienonna keksit ja sekoita ne voisulan kanssa. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele se. Painele keksiseos ohueksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia ja anna jäähtyä.

Valmista täyte vatkaamalla juustot, rahka, maissijauhot, sokeri ja vaniljasokeri sekaisin sähkövatkaimella. Lisää sulaneet vadelmat ja limetin mehu joukkoon. Lisää kevyesti haarukalla vatkatut kananmunat seokseen. Sekoita seos tasaiseksi ja kaada vuokaan.

Kypsennä kakkua uunissa 170 asteessa noin tunti. Irrota kakku vuoasta vasta täysin jäähtyneenä. Tarjoa halutessasi kakun kanssa vadelmasosetta.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Onpas herkullisen näköinen kakku! Juustokakkua en olekaan tehnyt vuosiin. Pitää korjata asia.