keskiviikkona, tammikuuta 23, 2008

Tunneliperunat tuorejuustotäytteellä

Tunneliperunat olivat suorastaan hauska idea perunan tarjoamiselle. Mureiden broilerikääröjen kavereiksi perunat sopivat enemmän kuin hyvin.
8 suurehkoa perunaa
200 g tuorejuustoa, maustettua tai maustamatonta
3-4 valkosipulinkynttä murskattuna
suolaa
pippuria
paprikajauhetta

Sekoita murskatut valkosipulinkynnet tuorejuustoon. Kuori perunat ja poraa perunoihin omenaporalla reikä ja täytä se juustolla. Leikkaa irti koverretusta perunansisuksesta reilun sentin pituiset palat ja laita ne korkeiksi reiän molempiin päihin. Ripottele pinnalle hivenen suolaa, pippuria ja paprikajauhetta. Lisää halutessasi muita mausteita oman maun mukaan. Paista 200 asteessa perunoiden koosta riippuen reilusta tunnista vajaaseen kahteen tuntiin.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Siis vau! Ei ole aiemmin tullut mieleenkään tällainen idea! Aivan loistava juttu. Tuorejuustoonhan voisi sekoittaa vaikka mitä, riippuen minkä lisukkeeksi potut tarjotaan. Esim. aurinkokuivattu tomaatti, punasipuli, yrtit.. Hmm.

*lähtee ostamaan omenaporaa*

Hanna Takala kirjoitti...

Ei voi olla totta, mun on pakko hankkia omenapora.

Anonyymi kirjoitti...

Uuniin varmaankin, mutta paljonko asteita ja kuinka kauan... Tosi hyvä idea!!

Tusla kirjoitti...

Olenkin aina miettinyt, mitä muuta käyttöä omenaporalla olisi... Se on nyt sitten varmaan pakko hankkia.

Anonyymi kirjoitti...

Hups, olipa jäänyt minuutit ja asteet laittamatta. Alkuperäisen ohjeen mukaan perunoita kehotettiin paistamaan 200 asteessa noin tunti. Meillä perunat oli uunissa melkein kaksi tuntia. Aika riippuu paljolti peunoiden koosta ja meillä ne oli aika suuria.

Perunoita valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että ei ota kovin paljon omenaporaa pidempiä perunoita, niin ei tarvitse kahdesta suunnasta porailla. Liian ohuita perunoita ei myöskään kannata käyttää, ettei tunnelin seinämät jä liian heikoiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Oih, tuli ihan lapsuus mieleen! Meillä kokkailtiin sunnuntaisin koko perheen voimin, yksi isäni bravuureista oli lähes vastaavalla tavalla valmistetut valkosipulivoiperunat(ei tehty tunnelia, vaan "luola" johon pala tulpaksi). Isä ei niitä enää voi tehdä, mutta taidan tehdä näitä omille lapsilleni joku päivä!

oliivia kirjoitti...

Mahtava idea nämä perunat! pitänee meillekin hankkia omenapora, ihan vain tätä käyttötarkoitusta varten...

Anonyymi kirjoitti...

Ihan mieletön idea! Noin mä saisin ronkelin miehenikin syömään perunoita! Kiitos ideasta! :)