perjantaina, tammikuuta 25, 2008

Kebab-perunavuoka

Jos joku ruoka kolahtaa perheessämme erityisesti Limeen, se on Hellapoliisin kebab-perunavuoka. Limen suhtautuessa varauksella tunneliperunoihin valmistui lauantai-illaksi tuhti täydentäjä Hellapoliisin ohjetta melko pitkälle noudattaen. Limen varauksellisuus osoittautui kuitenkin lopulta turhaksi, sillä molemmat perunaruoat maistuivat todella hyviltä.
noin 1 kg perunoita
tilkka öljyä
2-3 salottisipulia

2-3 valkosipulinkynttä
4 dl ruokakermaa
valkosipulijauhetta
sipulijauhetta
paprikajauhetta
cayennepippuria
persiljaa
suolaa
mustapippuria
400 g valmiita kebablastuja
100 g tuoreita herkkusieniä viipaleina
100-150 g juustoraastetta

Kuori ja viipaloi perunat ohuiksi viipaleiksi. Silppua sipulit. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja paista perunoita siinä muutama minuutti käännellen. Lisää joukkoon sipulit, kerma, mausteet ja lopuksi kebablastut sekä herkkusienet.

Sekoita ainekset sekaisin ja kaada seos uunivuokaan. Kypsennä vuokaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin tunnin ajan, kunnes perunat tuntuvat haarukalla kokeiltaessa lähes kypsiltä. Ripottele pinnalle juustoraaste ja kypsennä vielä uunissa, kunnes perunat ovat täysin kypsiä.

Ei kommentteja: