torstaina, joulukuuta 13, 2007

Isoisän timjamisämpylät

Aakkosleivontamme sai jatkoa isoisän timjamisämpylöistä, joista tuli ruisjauhojen vuoksi todella tuhtia purtavaa.

25 g margarinia tai voita
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1 tl kuivattua ja hienonnettua timjamia
2 dl vehnänalkioita
noin 10 dl sihtiruisjauhoja

voiteluun:
vettä
vehnänalkioita

Lämmitä sulatettu rasva maidon kanssa kädenlämpöiseksi. Kaada neste murennetun hiivan päälle ja liuota hiiva. Lisää loput aineet ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla noin puoli tuntia.

Muovaa taikinasta sämpylöitä ja nosta ne pellille kohoamaan vielä puoleksi tunniksi. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele päälle vehnänalkioita. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

kuulostaa oudoilta.. täytyypä maistaa

Liina kirjoitti...

miten tuo "tuhti" pitäisi tulkita?

:D

vatsa täyttyy yhdestä sämpylästä, vai että yhden sämpylän syönti kestää puoli tuntia?
vai jotain muuta?

mun mielestä noi näyttää valtavan ihanilta, mutta olen kärsimätön ruokailija. (kuinka noloa.)

Anonyymi kirjoitti...

Tuhdilla tarkoitin sitä, että ruisjauhojen takia sämpylät muistuttavat paljon enemmän ruisleipää kuin perinteisiä kuohkeita ja pehmeitä vehnä- tai kaurasämpylöitä.

Jos pitää valita perinteisempien ja näiden isonisän sämpylöiden välillä, niin kyllä vaaka taitaa kallistua perinteisempien puolelle.

Liina kirjoitti...

aijjaa.

mä luulen, että testaan noita, koska ruisleipä on silkka taivas.
kiitos ohjeesta :)